Sağlık

Temiz Sandığımız El Kurutma Makinelerinin İçerdiği Bakterileri Gördüğünüzde Mideniz Altüst Olacak

Bir mikrobiyolog, tuvaletlerde kullandığımız kurutucuların ne kadar kirli olduğunu gösterdi ve insanların muhtemelen bunları bir daha asla kullanmayacağını söyledi. Gelin detaylara bakalım?

Kaynak:https://www.mirror.co.uk/news/weird-n…

El kurutma makinelerinde şaşırtıcı miktarda bakteri bulunduğunu keşfeden mikrobiyolog Tim Call, pek çok kişinin bakteriler nedeniyle bunları kullanmayı reddettiğini duyduktan sonra deneyi gerçekleştirdi.

Bir petri kabını banyoya, ikinci ve üçüncü petri kabını da el kurutma makinesine yerleştiren Çağrı, sonuçlar karşısında şok oldu.

Havanın ne içerdiğini görmek için bir petri kabını 10 dakika boyunca umumi tuvalete yerleştirerek deneyi gerçekleştirdi ve beş bakteri kolonisi keşfetti. Mikrobiyolog daha sonra petri kabını el kurutma makinesinin altına yerleştirerek ikinci bir test gerçekleştirdi.

Daha sonra sekiz bakteri kolonisi keşfetti ve kurutucuyu çalıştırdıktan sonra 15 koloni olduğunu buldu.

Tim daha sonra kurutucuya yeni bir plaka yerleştirdi, 10 kez hava üfledi ve şaşırtıcı bir şekilde 20 bakteri kolonisinin yanı sıra iki büyük mantar kesiği buldu. Ancak el kurutma makinelerinin insanların düşündüğü kadar kötü olduğuna inanmıyor.

“Deney, banyoda basit bir hava testi ve bir petri kabına farklı miktarlarda hava üflenerek yapılan bir testi içeriyordu. Deney, havada bakteri olduğunu ve az bir miktarının ellerinize üfleneceğini göstermiş olsa da, ben bunu düşünmüyorum. Bunun el kurutma makinesinden kaynaklandığına inanıyorum.”

‘El kurutma makinesinin odadan sadece hava çektiğini ve havanın zaten kirli olduğunu düşünüyorum. ‘Ellerinizi kurutmak için el kurutma makinesi kullanmanın sorun olmadığını düşünüyorum.’

Tim şöyle devam etti: “Bu içeriği yaratıyorum çünkü her zaman etrafımda neyin büyüdüğünü merak ediyordum ve bunu görsel olarak görmek istiyordum. Test ettiğim ve beni şaşırtan en temiz şey benzin istasyonlarındaki benzin pompalarıydı.”

‘Kullanım miktarı nedeniyle bunların bakterilerle dolu olacağını düşünmüştüm ama çok az büyüme olduğunu görünce şaşırdım, yaklaşık beş koloni büyüdü. Bunun gaz dumanlarının antimikrobiyal olmasından kaynaklandığını varsayıyorum.’

Kurutucu görselini burada görebilirsiniz?

Gelen yorumlardan bazıları şöyle:

‘Evden çıkmayı bırakacağım.’

“Keşke umumi tuvaletlerin kapakları olsaydı.”

“Bu yüzden ellerimi yıkıyorum ve dokunulmamış kağıt havlu yoksa hemen çıkıyorum.”

“Kurutucu kullanmaktansa, vebalı bir şebeğin hapşırıp ellerimi kurutmasını tercih ederim.”

“Bakteriler o kadar havalı görünüyor ki, sanki galaksi genişliyormuş gibi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu