Ekonomi

Exodus Point baz ticaretinden %2 kazanç elde etti

Çok stratejili hedge fonu Exodus Point, tahvil piyasasındaki baz ticaretinin etkisiyle Mart ayı sonuna kadar %2’lik bir kazanç bildirdi. Nakit enstrümanlar ile türev muadilleri arasındaki fiyat farkından yararlanmayı içeren bu ticaret stratejisi, düzenleyiciler arasında finansal istikrara yönelik potansiyel riskler konusunda endişelere yol açtı.

Bu hafta başında elde edilen yatırımcı mektubuna göre, 11,8 milyar dolarlık varlığı yöneten fon, ticaret stratejisi riskinin beşte birinden fazlasını baz ve oran ticaretine ayırıyor. Özellikle vadeli işlem sözleşmelerine karşı ABD devlet tahvillerini içeren baz işlemleri, spekülatörler tarafından oluşturulan önemli pozisyonlar nedeniyle düzenleyicilerin incelemesi altında.

Exodus Point’in performansı, çok stratejili hedge fonlar için 2024’e olumlu bir başlangıcın ortasında geliyor. Schonfeld gibi emsalleri, amiral gemisi fonlarında %6,2’lik bir performans kaydederken Citadel, 4 Nisan’da bildirildiği üzere Wellington fonunda %5,75’lik bir getiri bildirdi.

Exodus Point, ABD Hazine tahvillerindeki baz ve enflasyon işlemlerine ek olarak, Japonya ve Avrupa’daki devlet tahvili ticaretinden de kâr elde etti. Firmanın olumlu sonuçları, Asya ve Latin Amerika’daki döviz işlemlerinin yanı sıra metaller ve enerjideki emtia işlemleri de dahil olmak üzere gelişmekte olan piyasa işlemleri ve makroekonomik faktörlere dayalı işlemlerle önemli ölçüde desteklendi.

Ancak Exodus Point’teki tüm stratejiler başarılı olamadı. Mektupta, algoritmalara dayanan kantitatif ticaretin fonun performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu belirtildi.

Exodus Point %20 performans ücreti alıyor ve yatırımcıların personel ve teknoloji maliyetlerini üstlendiği bir geçiş ücreti modeli kullanıyor.

Fon yorum talebine yanıt vermezken, yatırımcı mektubunda vurgulanan sonuçlar, Exodus Point gibi hedge fonların küresel finans piyasalarında gezinirken kullandığı karmaşık stratejileri yansıtıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

haberyalvac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu